Предстоящ финал на футболен турнир „Христо Гаврилов – Ринги” - неделя 29 януари

На 29 януари (неделя) на стадиона на спортен комплекс „Гунди” в село Войняговци, район „Нови Искър” ще се изиграят финалните срещи на футболния турнир „Христо Гаврилов – Ринги”. В спор за трето и четвърто място от 11 часа ще излязат отборите на ОФК „Костинброд” и „Райкомерс”. Финалът ще е между домакините от „Въстаник” – Войняговци” и „Витоша” – Бистрица, а мачът ще започне в 13 часа. Очаква се сблъсъкът за тазгодишния финал да бъде изключително оспорван, тъй като ще бъде повод за реванш от миналата година, когато отборите на „Въстаник” и „Витоша” също закриха турнира, а домакините отмъкнаха победата с 3:2.

 

Победителят в турнира ще получи преходната купа на турнира, купата на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова, купата на кмета на район „Нови Искър” – г-жа Даниела Райчева, и купа от Български футболен съюз. За първите три отбора  ще има медали, флагчета, статуетки и футболни топки. Призове ще има още за най-добър вратар, най-млад играч, за най-перспективен футболист и за най-добър треньор.

 

Това е 43-то издание на футболния турнир, който се провежда в памет на трагично загиналия местен футболист Христо Гаврилов - Ринги. Войняговци е едно от селата, които от поколения развиват своите традиции във футбола. През2010 г. се чества юбилей по повод 90 години футбол в селото. Голям принос в развитието на този спорт има и настоящият кмет Емил Алексиев.

 

Снимки: в. "Софийски вестник"

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА