Гниляне чества празника Спасовден

Тържествен празничен концерт за Спасовден, ознаменува финала на районния празник „Нови Искър пее и танцува - 2013”. Това бе последната изява от цикъла прояви, включени в програмата на празника на район „Нови Искър” по повод 39 години от обявяването на Нови Искър за град. Програмата обхващаше периода от 2 май до 13 юни /Спасовден/ с разнообразни събития - празници на книгата, празници на поезията, художествени изложби, рисунка на асфалт, празнични концерти. 

Предвидено бе концертът да бъде на открита сцена на площада в кв. Гниляне, но проливните дъждове през деня промениха плановете на организаторите и беше проведен на закрито в зала. Препълненият салон на читалище „Отец Паисий – 1927”, се оказа тесен да побере всички желаещи да се насладят на чудесните изпълнения на местни и гостуващи формации и индивидуални изпълнители.

Районният празник „Нови Искър пее и танцува” бе реализиран с финансовата подкрепа на СО дирекция „Култура” и в подкрепа кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата 2019.

Нели Мирчева 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА