|

Столична Община Район "Нови Искър"







 

 
 
 
 
 

За свободни работни места

СИСТЕМА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕЗУЛТАТИ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТ „ЮРИСКОНСУЛТ“ В ОТДЕЛ „ПНАО, ГРАО И ЧР“ НА СО – РАЙОН “НОВИ ИСКЪР”

 

Конкурсната комисия назначена със Заповед № РНИ23-РД09-189/22.03.2023 г. на Кмета на район „Нови Искър“, в съответствие с разпоредбите на наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавните служители /НПКПМДСл/, прие следната система за определяне на резултатите при провеждането на конкурса:

I. Решаване на тест:
1. Тестът включва въпроси, свързани с устройството и функционирането на администрацията и с професионалната област на длъжността. Тестът е разработен в 3 различни варианта, всеки съдържа 20 затворени въпроса с посочени възможни отговори, като само един е верен.
2. Времето за решаване на теста е 40 минути.
3. Отговорът, който се счита за верен се загражда с кръгче, допускат се 2 грешки на тест. Корекцията следва да бъде отбелязана, като се зачертае плътно буквата преди отговора, който се счита за грешен и съответно огради отговор, който се счита за верен.
4. Максичалният резултат, който кандидатът може да получи от теста е оценка 5.00.
5. Резултатът от теста се формира по следния начин:
- на 20 верни отговора се поставя оценка 5.00.
- на 19 верни отговора се поставя оценка 4.50.
- на 18 верни отговора се поставя оценка 4.00.
- на 17 верни отговора се поставя оценка 3.50.
- на 16 верни отговора се поставя оценка 3.00.
6. Минималният резултат, при който се счита, че кандидатът успешно е издържал теста е получена оценка 3.00 за 16 верни отговора.
7. До участие в интервю се допускат кандидатите, чийто резултат от теста е най-малко 3.00.

II. Интервю:
1. По време на интервюто членовете на конкурсната комисия задават въпроси за преценка в каква степен кандидатът протежава професионални и делови качества, необходими за заемане на длъжността, в съответствие с критериите за преценка на кандидатите от Приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от НПКПМДСл.
2. Всеки член на комисията оценява кандидата по определени критерии по 5 степенна скала /5 е най-високата оценка, а 1 е най-ниската/.
3. Оценката на всеки член от комисията от представянето на интервюто на всеки кандидат е средноаритметична величина от оценките по отделните критерии.
4. Общият резултат от интервюто на всеки кандидат е средноаритметична величина от оценките на членовете на конкурсната комисия по 5-степенната скала. Резултатът се закръглява с два знака след десетичната запетая.
5. Минималният резултат, при който се счита, че кандидатът успешно е издържал интервюто е 4.00.
6. При получен резултат от интервюто под минималния 4.00 за кандидата не се определя окончателен резултат от конкурса и не участва в класирането.

III. Окончателен резултат:
Конкурсната комисия определи следните коефициенти, с които се умножават получените резултати от теста и интервюто:
- Резултатът на кандидата от теста се умножава с коефициент 4.
- Резултатът на кандидата от интервюто се умножава с коефициент 5. Окончателният резултат на всеки кандидат е сбор от резултатите, получени на теста и интервюто, умножени със съответните коефициенти. Окончателните резултати се оформят във формуляр съгласно Приложение № 8 от
НПКПМДСл

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА