|

Столична Община Район "Нови Искър"







 

 
 
 
 
 

Последни обявления

Район „Нови Искър“ започва работа по проект „Осигуряване на топъл обяд в район „Нови Искър“

 

 

 

Район „Нови Искър“ започва работа по проект „Осигуряване на топъл обяд в район „Нови Искър“ в изпълнение на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002-0225-С01 „Осигуряване на топъл обяд – 2016-2020“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.

Основната цел на проекта е да се намали броя на живеещите в бедност лица на територията на район „Нови Искър“, чрез задоволяване на потребностите от храна, която не могат да си осигурят сами, с оглед преодоляване на основно материално лишение.

Това ще се осъществи чрез предоставяне на топъл обяд на най-крайно нуждаещите се жители на район „Нови Искър“, като по този начин ще се повиши качеството им на живот и ще се намали броя на живеещите в бедност лица.

За изпълнение на целите на проекта се предвижда в рамките на осемнадесет месеца (от 01.04.2018г. до 31.12.2019г.), всеки работен ден да се раздава топъл обяд на крайните потребители в една трапезария, находяща се в Пенсионерският клуб в кв. Курило, ул. „Искърско дефиле“ 253.

Заложеният брой потребители, които ще бъдат включени в проекта са 100 лица.

Правоимащите да ползват услугата „топъл обяд“ са регламентирани в Наредба №РД-07-1 от 4 април 2016г. за реда и условията за определяне на целевите групи по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от ЕФПНЛ и ще се определят от Дирекция "Социално подпомагане" – Връбница, на база подадено Заявление-декларация от кандидатите.

 

  

ЦЕЛЕВИ ГРУПИ

 

 Основна целева група:

  1. Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане;

 

  1. Лица  с  доказана  липса  на  доходи  и  близки,  които  да  се  грижат  за  тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане“;

 

  1. Семейства и самотно живееши пенсионери, които имат ниски доходи и  не  могат  да  се  издържат  с тези доходи и имуществото си.

 

Допълнителна целева група:

1.Лица и семейства, подпомагани по Наредба No РД-07-5 от 2008 г. за условията и  реда  за отпускане  на  целева помощ  за  отопление;

2.Майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване една година, по реда на чл. 8, ал. 1 и 5 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД);

3.Лица и семействата, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а от ЗСПД;

4. Лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и полечават месечна добавка за социална интеграция по ЗИХУ;

5. Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл. 8д от ЗСПД;

6.Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за  превенция  и  реинтеграция,  отглеждане  на  детето  при  близки  и  роднини  и  в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила надетето.

7.Лица  и  семейства,  инцидентно  пострадали  от  бедствия  и  аварии  при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение, както и на лица и семейства, настанени в приюти и домове за временно настаняване.

Всички лица, желаещи да бъдат включени в проекта, следва да попълнят ясно и четливо заявление-декларация по образец (Приложение № 2), което е на разположение в сградата на районната администрация на ул. „Искърско дефиле“ 123, във всяко кметство на малко населено място от района,  в Пенсионерски клуб, кв. Курило, както и да изтеглите от тук.

Документи за кандидатстване:

-          Заявление-декларация  (Приложение 2) по образец,  можете да изтеглите     тук

Заявления за включване в услугата ще се приемат през целия период на изпълнение на проекта в деловодството на районната администрация на ул. „Искърско дефиле“ 123.

За повече информация на тел.: 02/ 991 64 36.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА