Поклоннически път „Рилският Чудотворец”

От 1 до 6 август 2015 г. за шеста поредна година с подкрепата на ОП „Туризъм” при Столична община, по инициатива на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ - Магистърска програма „Християнско поклонничество” и с благословията на Софийската Света Митрополия ще се състои поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“. За първи път тази година към Поклоннически път „Рилският Чудотворец” 2015 се присъединява Поклоннически поход „Св. Иван Рилски” 2015, който започва от гр. Велико Търново на 26.07.2015 г.  

На 1-ви август в 09:00 ч. от храма „Света София” Поклонническият маршрут тръгва с литийно шествие с кръста, иконата и хоругвата на Св. Йоан Рилски. Втората спирка на поклонниците все още в София е в Ротондата „Св. Георги Победоносец”, откъдето през 1469 г. са пренесени в Рилския манастир мощите на Св. Йоан Рилски.   

Маршрутът преминава през три от най – красивите български планини - Витоша, Верила и Рила до самата Рилска Света обител. През шестте дни на прехода до манастира участниците изминават пеша повече от 100 км., като нощуват на палаткови лагери в района на различни населени места. Поради по-трудните преходи в маршрута се препоръчва всеки да си направи предварително планинска застраховка, както и да подбере правилно необходимата му екипировка.   

„Нека се съберем и заедно да извървим този труден, но благодатен път!“, призовават организаторите.

За повече информация се свържете с „Културно-информационен център-София” на телефон 02/491-83-44/45; 0885 921 627 или на ел. поща :tourist@info-sofia.bg, www.visitsofia.bg, facebook: informationCentreSofiа. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА