Обстановката в район „Нови Искър”

Към 10.00 часа на 01 август 2014 г. обстановката в район „Нови Искър” – Столична община, е спокойна. Реките са с повишено ниво на водата в следствие на падналите дъждове, но тяхното състояние към момента е спокойно. 

Река „Искър” е в основното си корито. Към момента няма данни за опасност от разливи. Участъци от пътя към психиатричната клиника „Св. Иван Рилски” в кв. Курило, е частично наводнен. Достъпът до лечебното заведение не е прекъснат и има движение на служебни автомобили на клиниката и линейки.

 Пътищата в район „Нови Искър” са проходими. Не се препоръчва движение по пътя „Искърско дефиле” в участъка от края на град Нови Искър до град Мездра поради паднали камъни. 

Няма данни за разрушени мостове на територията на района. Към този момент се извършва оглед с цел установяване на тяхното актуално състояние. Подлезът под ж.п. линията в кв. Курило при завод „Зебра” е проходим. 

Градският транспорт се движи по маршрута си. 

Снощи в Областната администрация на Софийска област беше свикан Областният щаб за изпълнение на плана при бедствия и за взаимодействие с Националния щаб. В район „Нови Искър” също е създаден щаб за наблюдение и реакция.
 

Сигнали могат да бъдат подавани на спешен номер 112 и  тел.:  02/ 991 72 30; 02/991 72 78

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА