Александра Илиева и Ивет Маджарова имаха възможността да влязат в ролята на кмет и зам.-кмет на район „Нови Искър” в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”

На 19 март район „Нови Искър” се включи в инициативата на Junior Achievement - „Мениджър за един ден”. В ролята на кмет и зам.-кмет на района влязоха Александра Илиева от Националната финансово-стопанска гимназия и Ивет Чавдарова от СГСАГ „Христо Ботев”.

 

Младите районни управници бързо успяха да се ориентират в обстановката и работната атмосфера. В рамките на деня те успяха да проведат две работни заседания - едното с началник-отделите на администрация, а второто - с 12-те кмета на кметства от територията на район „Нови Искър”, като се дискутираха редица текущи проблеми за района, както и решения за тяхното бързо и ефективно отстраняване. На срещите бяха обсъдени и предстоящите културни, спортни и екологично насочени инициативи, които ще се проведат в рамките на близкия месец.
 

Голяма изненада за Александра, която бе кмет на района за един ден, беше възможността да застане пред микрофона на един от доайените на българската журналистика - Владо Береану от Българска национална телевизия. 
 

След края на изтощителния работен ден временно изпълняващият длъжността зам.-кмет на района - Ивет Маджарова, сподели: „Днес беше един, наистина, много вълнуващ и натоварен ден за мен. Трудно ми е да си представя какво е подобен ден да бъде ежедниежие, както е за госпожа Райчева. Всички бяха много любезни и гостоприемни и това ми помогна да се отпусна и бързо да се ориентирам в обстановката, тъй като в началото бях много притеснена. Радвам се, че имах възможността да се запозная с кмета и зам.-кмета на район "Нови Искър”, защото те наистина се опитват да помогнат с каквото могат на жителите. Благодаря, че ни приехте във вашето семейство, макар и само за ден.”
 

Единадесетото издание на събитието, което се провежда под патронажа на министъра на финансите  г-н Симеон Дянков, даде възможност на над 1 000 предприемчиви младежи да гостуват в 270 водещи компании, организации и държавни институции.
 

Лично президентът на Република България, г-н Росен Плевнелиев, постави официално началото на първия работен ден на младежите, като удари символично борсово звънче.
 

По време на еднодневната си визита в организации и институции от всички професионални сфери, младежите имаха възможността да натрупат бизнес и лидерски умения, да се запознаят с различни пазарни модели и да се включат в работния процес както на топ компаниите в страната, така и на различни държавни институции. Младите лидери взеха участие в ред практически задачи в процеса на генериране на идеи и вземане на важни ръководни решения за организацията, която управляват.

Кмета на район "Нови Искър", г-жа Даниела Райчева, връчва сертификат за успешно преминато участие в инициативата "Мениджър за един ден" на Александра Илиева


Александра и Ивет проведоха две работни срещи през този ден. Едната от тях беше с кметовете на 12-те населени места от територията на район "Нови Искър"


Зам.-кмета на район "Нови Искър", г-жа Антоанета Михайлова, връчва сертификат за успешно преминато участие в инициативата "Мениджър за един ден" на своят заместник Ивет Маджарова
 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА