Кмета на район „Нови Искър” проведе работна среща с ученици от клуб „Искам да успея” - 170 СОУ „Васил Левски”

Елизабет Цветкова, клуб „Искам да успея”

 

На 13.03.2012г. се проведе официална работна среща между кмета на район Нови Искър, г-жа Даниела Райчева, и учениците от клуб „Искам да успея” от 170 СОУ „Васил Левски”. Бяха обсъдени основните проблемите на района, конкретни мерки за тяхното разрешаване, както и много идеи за развитието на града ни. Най-дискутирани се оказаха въпросите, който за по-голямата част от нашите съграждани си остават основни проблеми - безстопанствените кучета, осветлението на улиците и инфраструктурата. За справяне с проблема с безстопанствените кучета ще бъде проведена информационна кампания, в която участие ще вземат ученици от клуба и служители на районната администрация.


Идеите за развитието на града ни, които бяха обсъдени на работната среща са свързани както с културни дейности, така и с нови места за отдих и забавление. Предвижда се библиотеките в района да бъдат снабдени с нови заглавия, а при възможност български автори да представят творбите си. От години кино „Христо Ботев” в кв. Курило е затворено. Плановете са прожекциите да бъдат възстановени. Съществува идеята за лятно кино. Подготвя се и театрална постановка на открито по повод празниците за 2 юни.


На срещата бяха обсъдени още идеите за изграждане на младежки център, места за спорт и отдих.


Учениците от клуб „Искам да успея” останаха изкличително доволни от срещата си с г-жа Райчева и от факта, че за първи път е поискано мнението на младите хора за по-доброто развитие на града.

 
 
 
 
 
 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА