Официално е открито изцяло новото ОДЗ в квартал Кумарица

Изцяло ново ОДЗ за шест групи откри днес кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът Ирина Савина и кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева. Съоръжението е изградено на мястото на старата ЦДГ 179 в кв. Кумарица – град Нови Искър.

„Преодолян е недостигът на места за детските градини в район „Нови Искър”. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новото ОДЗ 121. Новата сграда на ОДЗ 121 е за 6 групи – две яслени и 4 градински. „Това е 6-та детска градина, която построихме и откриваме тази година” – сподели още кметът Фандъкова. До края на 2014 г. ще бъдат завършени 8 детски градини.  

Изпълнител на проекта е фирма ДЗЗД „Обединение Нови Искър – инженеринг”. Застроената площ е 1010.10 кв. м., а РЗП 1813.14 кв. м. Новата детска градина отговаря на изисквания за енергийна ефективност.  

Отоплението в сградата се извършва чрез термопомпи, комбинирана със съвременна соларна система за енергоспестяване. ОДЗ 121 разполага и с модерен здравен кабинет, физкултурен салон, музикален кабинет и оборудван кухненски блок. В просторния двор има шест площадки за игра, които отговарят на всички нормативни изисквания.   

На територията на Столична община ОДЗ 121 е втората „зелена” детска градина, след детска градина в район „Кремиковци”, чието отопление е чрез термопомпа и слънчеви панели. 

По този начин ще бъдат намалени разходите за отоплени в ОДЗ 121 наполовина при два пъти по-голяма площ на сградата на детската градина, посочи също кметът Фандъкова.   

В град Нови Искър е изграден и нов парк, сега се изпълнява и подмяна на тротоарите. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова подари детски книги за всяка от групите на ОДЗ 121. Вярвам, че четенето е гаранция за грамотност – то се възпитава в семейството и се развива в детската градина, каза също Фандъкова. 

Галерия със снимки от събитието тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА