Деца от 171 ОУ „Стоил Попов” боядисаха най-голямото великденско яйце в Нови Искър

Деца от 171 ОУ „Стоил Попов”, гр. Нови Искър, организираха благотворителен базар за Великден. Инициативата бе широко подкрепена от училищното ръководство и родителското настоятелство. Целта на събитието бе да се съберат средства за изграждане/ремонтиране на стола в училището. За целта се мобилизираха десетки деца и техните родители, които изработиха уникални украшения, продавайки ги за символични суми по време на базара.

Инициативата бе подкрепена и от кмета на район „Нови Искър”, г-жа Даниела Райчева. За да бъде празника уникален както за учениците от 171 ОУ „Стоил Попов”, така и за всички жители на района, деца от училището украсиха с цветни отпечатъци на собствените си ръчички най-голямото яйце в града – високото метър и петдесет и с обиколка цели два метра ювелирно произведение на изкуството. Гигантското яйце бързо се превърна в символ на Нови Искър и ще радва всички жители и гости на града през великденските празници. За всички, които искат да го видят и да се снимат с него могат да направят това на централния площад в квартал Кумарица.

Събитието бе подкрепено и от Българската национална телевизия и екипа на Нова телевизия, които избраха да включат новината като водеща за своите централни емисии.

Весела Иванова, Директор на 171 ОУ „Стоил Попов”

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА