40 години Нови Искър пее и танцува!

Район „Нови Искър”, кв. Курило. На площада в квартала се проведе празничен концерт по повод събора му и официалното честване на четиридесет години от основаването на град Нови Искър. Организатори на събитието под надслов „Нови Искър пее и танцува” бяха район „Нови Искър” и НЧ „Христо Ботев – 1907”.

В богатата празнична програма се включиха колективи, всичките основани след създаването на града, който е и първата отправна точка по пътя на китното Искърско дефиле. Скъпи гости и участници в празничната програма бяха мажоретките от село Световрачане, Елена Божкова – солистка на Мистерия на българските гласове и ръководител на мъжката и женската вокална група в града в продължение на 30 години. Дует „Червено и черно” пък бяха хитът в празничната програма.

Събитието беше открито от кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева. Тя награди с почетния знак на Нови Искър хора, допринесли за благото и развитието на Нови Искър през годините, в това число директори на училища и детски градини и кметове на кметства, които днес са част от района. Тон на веселието дадоха женската вокална група „Омайни гласове”, клуба по народни танци към НЧ „Христо Ботев – 1907”, младежкия танцов състав на читалището, Мъжката  група за изворен фолклор, а за хорото пригласяше с инструментите си народен оркестър. 

Събитието се осъществява с финансовото съдействие на Столична община - Дирекция "Култура" по програма "Събития на столичните райони" и в подкрепа кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Текст: Христо Йорданов, в. "Софийски вестник" 

Галерия със снимки от празника тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА