София е ''Най-добър град за културен живот'' и ''Най-добър бизнес град''

София спечели две награди - за „Най-добър бизнес град" и за „Най-добър град за културен живот" в класацията на Дарик радио и „24 часа" „Най-добър град за живеене”. Днес кметът на Столична община Йорданка Фандъкова получи наградите на официална церемония в Националната художествена галерия.

За мен това е най-важната награда тази година, каза по повод връчването на приза „Най-добър град за културен живот" кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й поставили сме си конкретни цели по повод кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година и тази награда показва, че градът е достоен за титлата. Столична община инвестира над 3 милиона лева годишно за култура. Около 64% от заетите в културните и творчески индустрии работят на територията на София, каза също кметът Фандъкова. 

София е предпочитано място за бизнес. Градът има кредитен рейтинг равен на държавата. Столицата е място за инвестиции, което показват реализираните проекти през миналата година в областта на търговските, производствени, бизнес сгради и хотели. Столична община също е сериозен инвеститор, над 745 милиона лева са разплатени на бизнеса през миналата година, посочи още кметът Фандъкова. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА