Район „Нови Искър” – партньор в инициативата „Мениджър за един ден” 2014

За трета поредна година район „Нови Искър” – Столична община беше партньор в инициативата „Мениджър за един ден”. Кампанията се организира от Junior Achievement България за 13-и път.

Виктория Георгиева от 105 СОУ „Атанас Далчев”, Ралица Бисерова от Софийския университет и Владимира Петкова от 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” влязоха в ролята на кмет на район „Нови Искър” за един ден. В своя работен ден момичетата имаха възможността да направят оглед на новостроящата се детска градина в кв. „Кумарица”, да посетят пожарната в Нови Искър, да се запознаят с проекта за жилище от защитен тип, както и да се запознаят отблизо с работата на районната администрация в дискусия с ресорните експерти от администрацията.

Кметът на района Даниела Райчева, отдели специално внимание на екипа от млади дами, като ги запозна с отговорностите и правомощията на районния кмет. Вики, Ралица и Владимира имаха възможността да се запознаят и с реализираните от районната администрация проекти.

В края на своя работен ден младите мениджъри получиха специален сертификат за участие в „Мениджър за един ден” и специален подарък от кмета на района – луксозна писалка.

„В сферата на образованието не е нужно всеки път да се открива колелото, а трябва да се включват експертите и успешните практики, каквато е и инициативата „Мениджър за един ден””, каза при откриване на деня кметът на София - Йорданка Фандъкова. 

Общо 30 млади хора се включиха през днешния ден в работата на общинската администрация, общинския съвет и районните администрации на позиции - заместник кметове, общински съветници, районни кметове и дирекции на направления.

Повече от 1000 ученици и студенти ще влязат в ролята на топ мениджъри в 350 български и международни компании и държавни институции днес по време на инициативата "Мениджър за един ден" 2014. Събитието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, ежегодно дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им да изберат бъдещето си професионално развитие.  

Сред официалните гости на церемония по откриването на "Мениджър за един ден", бяха и кметът на София Йорданка Фандъкова, доц. Валентин Стоянов, Дистрикт гуверньор на Ротари България, г-н Стефан Фелстийн, Председател на Борда на Джуниър Ачийвмънт България и изпълнителният директор г-жа Милена Стойчева.

Снимки от „Мениджър за един ден” 2014 тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА