Писатели и кметове се сдружиха в името на културата

Да върнем книгите при хората. Мотото на Асоциацията на софийските писатели вече е лайтмотив и на Сдружението на кметствата в община София. Във вторник сутрин в сградата на Информационния център на Столична община на ул. “Париж” 1 председателят на Асоциацията поетът Захари Иванов и председателят на Сдружението Николай Гюров, кмет на с. Бистирица, подписаха партньорска програма. Нейната основна задача е културата във всичките и форми да стигне до софийското село, до читалищата, училищата, детските градини. Това може да стане чрез организиране на изложби и представяне на книги, изнасяне на представления там, където е възможно.

На срещата присъстваха изявени творчески имена като писателите Христо Бойчев, Георги Гълов, Ивайло Диманов, Силва Аврамова, която я познаваме и като актриса и е зам.-кмет на район Триадица, Максим Максимов, Анжела Димчева... От своя страна всеки от присъстващите кметове на кметства представи селото, където е избран, институциите в него и възможностите за културни изяви. Те получиха комплект от списание “Световете”, издание на Асоциацията.

Изложбата на един от най-големите детски илюстратори Вадим Лазаркевич впечатли присъстващите, които откриха в нея любими картинки от своето детство. Именно една такава изложба лесно може да стигне до всяко село и до всяко детско сърце, си тръгнаха с надежда от срещата и писателите, и кметовете. На срещата присъстваха и голяма част от кметове на кметства от район «Нови Искър».

Инф. и снимка: Христо Йорданов, в. «Софийски вестник»

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА