Столичната община обявява конкурсна процедура за набиране на проектни предложения

В изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта, приета с Решение № 7/12.01.2012 г. на СОС и Програма за изпълнение на Стратегията, приета с Решение № 293 /14.06.2012 г. на СОС Столичната община обявява конкурсна процедура за набиране на проектни предложения по следните приоритетни области и теми: 
    
   Приоритетна област 1: 
   
 
   Създаване на условия за развитие на система от извънкласни и извънучилищни дейности в областта на физическото възпитание и спорта, здравно и гражданско образование, празници и кампании в образователните институции – училище и детска градина 
   Теми за образователни институции /училища и детски градини/ по Приоритетната област: 
    
   1.1. Проекти, насочени към извънкласни и извънучилищни дейности в областта на физическото възпитание, спорта и здравословен начин на живот за деца и ученици в общинските детски градини и училища – „Спорт в училище” /за училища/, „Движение и здраве” /за детски градини/. 
    
   1.2. Проекти в областта на здравно и гражданско образование, неформално обучение и социални компетентности, занимания по интереси, подпомагащи учебния процес. 
    
   1.3. Проекти, свързани със социална и образователна интеграция на деца и ученици от различни целеви групи. Превенция на отпадането от училище. 
    
   Кандидатстващи институции: детски градини, училища и обслужващи звена; проекти изпълнявани самостоятелно или с участието на юридически лица с нестопанска цел, осъществяващи общественополезна дейност. 
    
   Целева група: деца и ученици от образователни институции, деца със специални образователни потребности, деца от ромска етническа общност, деца – бежанци, мигранти, социално слаби и др. 
    
   Теми за районни администрации, за кметства на малки населени места по Приоритетната област: 
    
   1.4. Проекти в областта на физическо възпитание и спорт, туризъм 
    
   1.5. Проекти в областта на екологично, здравно и гражданско образование – инициативи и програми, кампании, събития и форуми. Младежки дейности и политики. 
    
   1.6. Проекти, свързани със социална и образователна интеграция на рискови групи – деца и ученици от ромска етническа общност, бежанци, хора с увреждания, възрастни хора. 
    
   Кандидатстващи институции: районни администрации и кметства на малки населени места; проекти, изпълнявани самостоятелно или с участието на юридически лица с нестопанска цел, осъществяващи общественополезна дейност. 
    
   Целева група:деца и ученици от образователни институции, младежи, възрастни хора, ромска етническа общност, социални рискови групи, хора с увреждания. 
    
   Общ бюджет на приоритетната област –120 000 лева 
    
   Максимална стойност за финансиране на един проект: 
    
   –до 3 000 лв. за образователни институции – по теми 1.1,1.2,1.3 
   –до 4 000 лв. за районни администрации – по теми 1.4,1.5,.1.6 
    
   Приоритетна област 2: 
   
 
    Взаимодействие и партньорство при реализиране на програми, дейности и инициативи с неправителствени организации и спортни клубове в областта на екология, гражданско и здравно образование, двигателна активност, спорт и туризъм 
    
   Теми по Приоритетната област за физическо възпитание, спорт и туризъм - спортни клубове и организации: 
    
   2.1.Проекти в областта на физическо възпитание и спорт, туризъм, реализирани в партньорство с детска градина и училище, насочени към извънкласни и извънучилищни дейности в областта на физическото възпитание, спорта и здравословен начин на живот за деца и ученици в общинските детски градини и училища – „Спорт в училище” /за училища/, „Движение и здраве” /за детски градини 
    
   2.2.Проекти за развитие на спорт и туризъм сред младежки общности – висши училища, младежи с увреждания, младежки спортни отбори; 
    
   2.3.Проекти за здравословен и активен начин на живот сред възрастните хора. Активно включване и социална интеграция на хора с увреждания чрез двигателна и спортна активност; 
    
   2.4.Проекти, свързани с провеждането и организацията на емблематични за град София спортни събития, форуми, фестивали, подпомагащи издигането на кандидатурата на града за Европейска столица на спорта. 
    
   Кандидатстващи институции: спортни клубове и организации; 
    
   Целева група:съгласно формулираните теми: деца и ученици от образователни институции /детска градина, училище/, младежи, възрастни хора, деца и младежи с увреждания, активни спортисти и др.
    
   Теми по Приоритетната област за младежки дейности – неправителствени организации : 
    
   2.5.Насърчаване на икономическата активност и кариерното развитие на младите хора – формално и неформално обучение на младежи 
    
   2.6.Превенция на социалното изключване на млади хора в неравностойно положение 
    
   2.7.Проекти в областта на екологично, здравно и гражданско образование – инициативи и програми, кампании, събития и форуми 
    
   2.8.Развитие на младежко доброволчество и повишаване на гражданската активност 
    
   2.9.Развитие на таланта, творческите умения и културното изразяване на младите хора. Развитие на междукултурния и международен диалог. Инициативи в подкрепа кандидатурата на София – Европейска столица на Културата – 2019 г. 
    
   Кандидатстващи институции: НПО, читалища или други организации с нестопанска цел, осъществяващи общественополезна дейност. 
    
   Кандидатстващите с проектни предложения читалища е необходимо изрично да се съобразяват с формулираните теми, цели, целева група и обхват на Програмата. 
    
   Целева група:съгласно Закон за младежта, чл.19,ал.1 – „лица на възраст от 15 до 29 години включително” 
    
   Общ бюджет на приоритетната област –120 000 лева. 
   Максимална стойност за съфинансиране на един проект – до 4 000 лв. 
    
   Важно: 
   
   Продължителност и обхват на проектните дейности – от 3 март 2014 г. до 27 юни 2014 г. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА