Техномаркет България подкрепи проекта за изграждане на наблюдавано жилище

„Техномаркет Българя” подкрепи проекта за изграждане на жилище от наблюдаван тип в Нови Искър. амбициозният проект се изпълнява от район „Нови Искър” по програма „Развитие на човешките ресурси” на Европейския социален фонд.

Техномаркет България осигури необходимото електро оборудване, с което да бъде обезпечено нормалното функциониране на жилището. По този начин младежите, които ще се възползват от социалната услуга, ще имат по-комфортни условия за живот и работа през периода на своето пребиваване в наблюдаваното жилище.

Проектът „Живот в общността чрез изграждане на наблюдавано жилище в район „Нови Искър” – СО” цели изграждането на социален център от семеен тип, където младежи от домове за деца лишени от родителски грижи да могат да получат шанс за реализация в живота. Задължително условие е младите хора да имат навършено пълнолетие. В центъра те ще имат възможност да живеят в рамките на 3 до 12 месеца. През този период с тях ще работи екип от висококвалифицирани специалисти, които ще им помогнат да се реализират в живота, да открият работа и да придобият редица умения, които ще им бъдат необходими в живота. Към този момент в наблюдаваното жилище живеят шестима младежи на възраст от 18 до 24 години.

Друга компания, която подкрепи проекта за изграждане на наблюдавано жилище в район „Нови Искър” е телеком операторът Vivacom България.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА