Разделно събиране на отпадъците в Нови Искър на 31 януари

През 2014 г. продължава прилагането на Системата за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Първата кампания през 2013 г. приключи изключително успешно и проектът се радваше на засиления интерес на столичани, като общото количество събрани опасни отпадъци от стартирането на Системата до настоящия момент достигна 2 732 кг.

Новият график на Мобилния събирателен пункт за отделните райони на София, вече може да бъде изтеглен от интернет страниците на фирмата, БалБок Инженеринг и Столична община. Заявки за събиране от адрес се приемат на познатия телефон 0700 11 750.

Първият Мобилен пункт за 2014 г. ще бъде за районите „Нови Искър” и „Кремиковци”, като специализирания автомобил ще бъде в град Нови Искър на 31 януари между 08.30 ч. до 11.30 ч. на ул. „Искърско дефиле” 123.

Системата за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата, плод на съвместните усилия на Столична община и БалБок Инженеринг АД, включва безплатно приемане на отпадъците от домовете на гражданите по заявка или в Мобилен събирателен пункт; осигуряване на транспорт и опаковка за тяхното безопасно транспортиране, и последващо третиране.

През 2013 г. приетите и обезвредени отпадъци бяха 1 880 кг от 108 адреса и 14 Мобилни събирателни пункта. От Системата се възползваха се 372 столичани.

Бяха събрани основни групи опасни отпадъци от домакинствата като: живак и живаксъдържащи уреди (например термометри, живачни прекъсвачи и др.), лаково-бояджийски материали, домакински препарати и химикали (в това число препарати за борба с вредители), замърсени опаковки, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност) и други отпадъци, чиито състав и свойства създават риск за човешкото здраве и околната среда.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА