Район „Нови Искър” организира конференция на тема „Социално отговорни практики и политики за развитие на младежи, лишени от родителски грижи”

На 30 и 31 януари 2014 г., район „Нови Искър” – Столична община, организира двудневна конференция на тема „Социално отговорни практики и политики за развитие на младежи, лишени от родителски грижи”. Събитието ще се проведе във VIVACOM ART HALL на ул. „Генерал Йосиф В. Гурко” 4, като допълнителна информация за отделните панели може да бъде намерена в приложената програма. Конференцията се организира като част от дейностите по проект „Живот в общността, чрез създаване на наблюдавано жилище в район „Нови Искър” –СО””.

На конференцията ще бъдат представени добри практики  и политики по отношение на развитието на младежи, лишени от родителски грижи. Гост лектори ще бъдат представители на водещи неправителствени организации, институции за закрила и развитие на млади хора в неравностойно положение и социално отговорни компании, които ще представят своя опит и инициативи в тази насока, както и бъдещи проекти и инициативи.

Събитието ще открие г-жа Даниела Райчева – кмет на район „Нови Искър” – Столична община. Детелина Трайкова – ръководител на проекта за изграждане на жилище от наблюдаван тъп на територията на град Нови Искър ще представи основните параметри, заложени в проекта, както и визията за развитието на тази социална услуга в помощ на младите хора. В първият ден от конференцията, гост лекторът Елза Григорова от Областен информационен център – София, ще представи възможностите за кандидатстване за Европейски средства в социалната сфера. Милена Нейова от сдружение „Прегърни ме” ще представи Ателие „Прегърни ме” - детска лаборатория за добрини, познание и таланти. Интересно ще бъде да разберем добрите примери от работа на вече действащо подобно жилище от наблюдаван тип като това в село Гурмазово. Управителят на защитено жилище «Заедно» Димитър Цветков ще разкаже именно подобни случаи, с които се е сблъсквал в своята практика. Участие в програмата ще вземат още Луиза Шахбазян от Национален център за безопасен Интернет към Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Теодор Василев от читалище «Бъдеще сега», който ще представи Международната награда на Херцога на Единбург – инструмент за социална интеграция и изграждане на лидерство.

Организаторите изказват своята огромна благодарност към домакините от VIVACOM ART HALL за съдействието при организацията на конференцията. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА