Победителите в конкурса „Хората, които не познавам – пожарникарите” посетиха тренировъчния център на Българския червен кръст

Децата, които станаха победители в конкурса за есе и рисунка „Хората, които не познавам – пожарникарите”, посетиха тренировъчни център на БЧК в село Лозен. Това събитие беше предвидената голяма колективна награда, подготвена в отговор на утвърдилото се при подобни практики отлично взаимодействие по линия на обучение на подрастващите между 02 районна служба на Пожарна безопасност и защита на населението, районна администрация „ Нови Искър” и учебен център на Български червен кръст.

Наградата представляваше осигурен уикенд в учебната база на БЧК, където чрез игри и занимания с опитни инструктори децата да опреснят и допълнят знанията и уменията си в областта на пожарната безопасност и защитата на населението в среда, разполагаща със специални симулативни модели и аудио-визуални средства за обучение.

Учениците - победители в конкурса за есе и русинка, изкараха прекрасен уикенд в учебния център на БЧК. Под ръководството на главен пожарникар Богдан Личев от Пожарна служба Нови Искър те се запознаха и с подробности около професията на пожарникаря, както и техники за справяне с екстремни ситуации и като цяло с предизвикателствата в пожарникарската професия. Специални гости на обучението бяха лично кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева и Комисат Стоян Василев – началник на 02 РСПБЗН.

По-рано този месец на територията на район „Нови Искър” към Столична община, по инициатива на 02 РСПБЗН – СУПБЗН / Участък „ПБЗН” Нови Искър/  и администрацията на район „Нови Искър” се проведе ученически конкурс за есе и рисунка на тема „Хората, които не познавам – пожарникарите”. На 20 януари 2014 г.  в Ритуалната зала в сградата на районната администрация бяха отличени тазгодишните победители в събитието. Връчени бяха награди и грамоти от кмета на район „Нови Искър” - г-жа Даниела Райчева, от началника на отдел ДПК, П и ПД - СУПБЗН - комисар Георги Големанов, както и от началника на 02 РСПБЗН - комисар Стоян Василев.

Галерия със снимки от посещението в тренировъчния център на БЧК тук.

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА