Новият програмен период с повече възможности за финансиране чрез множество мерки за младежи

Информационната среща на тема „Възможности за младите хора през новия програмен период 2014-2020 г.“ беше открита от управителя на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ – София) Елза Григорова. Пред преподаватели и ученици от 10, 11 и 12 клас тя представи Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България, както и планираните дейности на ОИЦ – София през настоящата година.

Експерт „Информационно обслужване и услуги“ Мадлен Георгиева представи конкретни възможности, които ще има пред младите хора по линия на оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 и „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Акцентирано беше на планираните мерки за младежко предприемачество, безработица, стипендии и стажове. На учениците беше разяснено как сами да търсят информация за новия програмен период в Единния информационен портал eufunds.bg. В последвалата оживена дискусия беше обсъдено прилагането на европейските регламенти към оперативните програми, сроковете на функциониране на програмите и пр. Срещата приключи с призив към младежите да бъдат активни и да се възползват от всяка възможност, насочена към тях.

Областен информационен център – София (Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG161PO002-3.3.02-0027-C0001) е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА