Поздравителен адрес по случай 150 години от основаването на ОУ "Стоил Попов"

ДО

РЪКОВОДСТВОТО, УЧИТЕЛИТЕ

И УЧЕНИЦИТЕ НА

171 ОУ „СТОИЛ ПОПОВ”
 

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Приемете моите искрени поздравления по повод 150 години от основаването на Основно училище „Стоил Попов”, град Нови Искър.

Малко са градовете в страната, които могат да се похвалят, че на тяхна територия има образователни институции като ОУ „Стоил Попов”, които са съхранили в себе си вековна традиция и славна история.

На днешния ден празнува не само училището и неговите ученици, но и целия град Нови Искър, заради това, че преди 150 години, в малкото тогава село Кумарица, се открива средище, което ще се превърне в символ на светлото бъдеще за хиляди млади хора, които е обучило и възпитало ОУ „Стоил Попов”.

Да бъдеш учител не е професия, а призвание! Обръщам се към всички учители, които години наред са развивали и обогатявали умовете на младите хора от Нови Искър, към тези, които са възпитавали и възпитават бъдещето на нашата страна чрез неуморния си труд и любов към знанието. Бъдете здрави и запазете огъня на познанието, който гори във всеки от вас. Вие сте не само част от историята на това училище, но и част от неговото бъдеще.

През двадесет и първи век бъдеще имат тези, които са високообразовани, владеят езика на чужди народи и успешно са усвоили съвременните технологии. Това са хората, които са добре възпитани в дух на висок морал и отговорност към бъдещия ден. Това са учениците на 171 ОУ „Стоил Попов”.

Честит празник!

С уважение,

ДАНИЕЛА РАЙЧЕВА

КМЕТ НА РАЙОН „НОВИ ИСКЪР”

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА