Район «Нови Искър» празнува – пътеписите на един пътешественик из празничните дни в района

С. Подгумер:

Господ е подгумерец! С тези думи ни посреща кметът на селото Валери Динчев, който е инициатора между Коледа и Нова година селото да се събере на почерпка на площада. Декември е, а слънце пече, вино се лее, душа пее, скара цвъчи, песен ечи... А с наздравиците идва и мерак за хоро, между масите и край елхата, танци по двойки и пак наздравици, смях и настроение. “Така празнуваме ние и Господ днес е подгумерец”, изпраща ни с настроение кметът Динчев.

Град Нови Искър, кв. Гниляне:

Толкова щастливи баби на едно място – дай Боже на всяко село и квартал! Между Коледа и Нова година Гнилянското заведение беше тясно да събере толкова настроение! А с музиката на Бате Сашо Бенд и акордеона му, песните на Велин и дайрето, шест часа танците не спряха, имаше томбола, закачки и смях в един незабравим пенсионерски следобед!

С. Кубратово:

И тази година пенсионерите от с. Кубратово не изневериха на традицията да отпразнуват Коледните и Новогодишни празници. Срещата премина с много веселие, песни, танци, хора и разбира се с 2 сценки специално

подготвени от пенсионерите в клуба. Всички гости бяха поздравени от кмета на селото Петър Велчев и танцов състав "Играорец". (Николай Гьорев)

С. Житен:

НЧ "Наука-1921" и кметството с кмета Евгени Игнатов организираха в салона на читалището, коледно тържество за децата. Участието на артисти и дядо Коледа с подаръци за всички деца създадоха весело настроение на всички деца, които се опитваха да пипнат Дядо Коледа, да му кажат своето стихтче и песничка и да се снимат за спомен с него.

В празничните дни кметът на селото Евгени Игнатов покани пенсионерите от клуб "Веселие и радост" на коледно парти, включващо греяна ракия, червено вино, весело хоро и предколедни раздумки. Пожелаха си взаимно много здраве, лично и семейно щастие през Новата година.За доброто настроение и музикално оформление се грижеше председателят на клуба Емануил Манков.
 

Текст и снимки: Христо Йорданов, в. «Софийски вестник»

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА