Коледна магия в квартал Славовци

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, читалище ”Отец Паисий”, организира празник, който именува ”Коледна магия”. С особен интерес беше посрещната фото-изложбата на участниците в клуб ”Млад фотожурналист” с ръководител  фотожурналистката Параскева Георгиева. Особено впечатление направиха снимките на Рая Георгиева, Майкъл и Силвия Христови, Александър и Кристиан Асатрян и Кристиян  Стефанов. Гостите на тържеството бяха изненадани от вкусните гозби, приготвени от членовете на клуб ”Кулинарно изкуство”, ръководен от Надя Велева. А славовчанки разтвориха бабините и мамините ракли, за да покажат най-скъпите експонати от бродерия, тъкани престилки, черги, плетиво на една кука и старовремски саи. В изложбата грееха паната на  Емилия Тошева, както  и сурвакниците, изработени от най-малката ни самодейка - Лора.

В тържествения концерт, посветен на Рождественските празници и 77-та годишнина от учредяването на читалището, взе участие църковнославянския сектет от Софийската духовна семинария ”Св. Йоан Рилски” с църковно-славянски песнопения. С умиление бяха посрещнати изпълненията на 3-годишния Станимир. С аплодисменти и овации публиката възнагради изпълненията на танцова формация ”Маноловци” с худ. р-л Ради Манолов и групата за изворен фолклор „Зорница”, ръководена от Тодорка Момчева.

Празникът се проведе под патронажа на Сдружение ”Съхрани българското”, чийто председател Костадин Михайлов, взриви публиката със своите песни и емоционалния поздравителен адрес, който връчи на председателя на читалището.

Накрая ”Маноловци” изненадаха всички с огромния и изключително красив букет, който връчиха на Людмила Иванова.                                                 

Текст и снимки Силвия Христова

Галерия със снимки тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА