Квартал Гниляне посреща коледните празници

Кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева бе официален гост на тържеството по повод коледните и новогодишни празници в квартал Гниляне. Събитието се проведе на 17 декември в салона на 172 ОУ „Христо Ботев”, а основен организатор бе Народно читалище „Отец Паисий.

„Искам да изкажа своята благодарност към работещите в читалище„Отец Паисий”, както и към  читалищното настоятелство и читалищните дейци за всеотдайната работа в полза съхранението и развитието на културните ценности в район „Нови Искър”. Благодарност изказвам и към танцов състав „Младост”, които подкрепиха един иновативен проект, който районната администрация реализира през тази година. С ваша помощ спомогнахме за популяризирането на шопския изворен фолклор и традиции сред повече жители и гости на нашата столица. Пожелавам на всички хубави коледни и новогодишни празници”, сподели кметът Даниела Райчева в празничното си обръщение. Тя награди и всички послушни деца от квартала с коледни подаръци, изработени от работливите джуджета на Дядо Коледа, които от седмица насам обикалят детските градини, за да направят малчуганите щастливи.

В празничната програма бяха представени традиционни шопски танци, а за любителите на кулинарията от читалището бяха подготвили кулинарна изложба с възможност за дегустиране. 

Снимки от тържеството тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА