Конференция за проблемите на младите хора в неравностойно социално положение

На 31. октомври и 01 ноември 2013 г. се проведе първата по рода си конференция във връзка с проект „Живот  в общността, чрез създаване на наблюдавано жилище в район „Нови Искър-СО”, осъществяван с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз по бюджетна линия BG 051РO001-5.2.13 „Живот в общността” на тема „Социалните услуги през погледа на институциите”. Основна тема на събитието бе проблемите на младите хора в неравностойно социално положение.

Участие в конференцията взеха експерти, работещи по проекта и представители на институции, имащи отношение към предоставяне на социални услуги.

Старт на събитието даде кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева, която сподели пред участниците във форума каква е важността за младите хора в неравностойно социално положение реализацията на подобен проект и с какво районът ще допринесе за справяне с този проблем. Думите й бяха подкрепени и от Ивелина Михайлова – директор на наблюдавано жилище „Шарената къща” в село Лозен, която разказа за ползите от подобен проект за младите хора, нуждаещи се от подкрепа в един толкова труден период от своя живот. Лектори в конференцията бяха още Ивайло Йосифов – директор на „Кризисен център за деца пострадали от насилие” и „Център за работа с деца на улицата” и г-жа Даниела Борисова от Дирекция „Социално подпомагане” – Връбница.

Галерия със снимки от събитието тук

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА