Ще представят проект за възстановяване и опазване на влажни зони по миграционния път на птиците по река Лесновска

На 08.11.2013г. от 10.30 часа, в зала № 5 на Столична община на ул. „Московска“ № 33, ще бъде представен проект „Демонстрационен проект за възстановяване на приоритетни хабитати тип влажни зони и видове с европейско значение по течението на река Лесновска (в района на с. Негован, район „Нови Искър”)“. На представянето ще присъства зам.-кметът на София Мария Бояджийска.    

Обща стойност на проекта е 1 481 485,30 лв., 100% финансиран по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд.  

 Целта на проекта е възстановяване и опазване на приоритетни хабитати тип влажни зони по миграционния път на птиците, част от екокоридор „Виа Аристотелис“ по течението на река Лесновска (в района на с. Негован).   

В резултат от реализацията на проекта ще бъдат възстановени крайречни влажни зони с приоритетни хабитати за гнездене на минимум 19 вида птици с високо консервационно значение в бивши и действащи кариерни езера по течението на река Лесновска, 2 вида риби, 1 вид костенурка, 1 вид мекотело и 4 вида растения (общо 27 вида) и 2 местообитания, както и реинтродукция на 4 животински и 4 растителни вида с консвервационно значение. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА