Започва конкурса „Учител-будител във виртуалното пространство”

Съвременната реалност и развитието на технологиите предполагат нарастващо количество време, което младежите прекарват в интернет. Много от ситуациите, които се създават във виртуалното пространство са точно толкова реални, както ако се случват лице в лице. Затова за трета поредна година Центърът на безопасен интернет, част от който е Асоциация Родители, обявява конкурса за учители-новатори.

Тази година темата на конкурса „Учител-будител във виртуалното пространство”, който Националния център за безопасен интернет и Асоциация Родители организират по повод 1-ви ноември, Деня на народните будителите, е „Младият човек между реалното и виртуалното“.

За участие в конкурса, е нужно кандидатите да бъдат учители в среден или горен курс, независимо от дисциплината по която преподават. Да бъде разработен казус с инструкция и въпроси, следвайки описаните насоки, а го включите в някой от Вашите учебни часове и да  опишете занятието по зададения формуляр за обобщение. Разработеният казус с инструкция и въпроси и пълния формуляр за обобщение ни изпратите на имейл office@helpline.bg, най-късно до 20.10.2013 г. Документите за кандидатстване може да изтеглите от тук.

Защо е избран „казусът” като форма за конкурсно съревнование? От Националния център за безопасен интернет смятат, че това е интерактивен метод, развиващ множество умения в младите хора. На основата на изпратените от участниците казуси, експертите от центъра ще съставят наръчник, в който участниците ще има възможност да бъдат съавтори. По този начин наръчника ще е максимално полезен на по-широк кръг хора от учителската и ученическата общност, тъй като ще съдържа реални примери от ежедневната практика. Не на последно място е намерението, събраните практически примери в наръчника, да се превърнат в широко използван метод за обсъждане и разрешаване на реални ситуации от виртуалния живот на учениците.

Защо във виртуалното пространство? Съвременната реалност и развитието на технологиите предполагат нарастващо количество време, което младежите прекарват в интернет. Много от ситуациите, които се създават във виртуалното пространство са точно толкова реални, както ако се случват лице в лице. Ето защо е нужно да им се помогне да изградят умения за управление на кибер средата. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА