КАНДИДАТСТВАНЕТО ПО ОПЕРАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ ДАВА РЕАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ЧИТАЛИЩА

Кандидатстването по оперативните програми не е невъзможна мисия за българските читалища – до това заключение стигнаха присъстващите на информационна среща, организирана от Областния информационен център в София на тема „Научени уроци от разработване на проектни предложения по оперативните програми“. Срещата беше насочена към представители на читалища от София и от Софийска област.

Лекторът на срещата Васил Зарков, експерт с многодишен опит в разработване, управление, изпълнение и оценка на проекти, представи основни грешки и научени уроци в процеса на разработване на проектни предложения по оперативните програми. След представянето на основни положения, структура и правила при разработването на проектни предложения, специално внимание беше отделено на най-често допускани грешки при тяхното разписване. Лекторът на срещата отправи конкретни практически съвети.

Присъстващите представители на читалища споделиха проблемите, пред които са изправени, като изискването за съфинансиране и същевременно ограничения финансов ресурс, с който разполагат както те, така и съответните общини; различния статут на читалищата в България и пр. Като илюстрация на изведените научени уроци и същевременно като добра практика беше представено конкретно проектно предложение на читалище, получило своето финансиране през настоящия програмен период.

В рамките на събитието представител но ОИЦ – София представи дейността на Мрежата от 28 областни информационни центъра в страната и актуалните й инициативи.

Областен информационен център – София (Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG161PO002-3.3.02-0027-C0001) е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА