Служители на УниКредит Булбанк реновираха детска площадка




Служители на УниКредит Булбанк реновираха изцяло детска площадка в район Нови Искър на София. Средствата бяха събрани на благотворителни базари, изцяло организирани от десетки доброволци в банката за Коледа и Великден. Служителите на най-голямата българска банка сами изработиха част от стоките, продавани на благотворителните базари и направиха лични дарения.

На площадката, която се намира в район Нови Искър, квартал Курило, вече са поставени нови съоръжения за игра. А служители на УниКредит Булбанк дадоха своя принос за лакирането на оградата на площадката, почистването на региона и засаждането на цветя.

„С тази акция служителите на УниКредит Булбанк дадоха един добър пример за корпоративната социална политика, която води банката, както и високия морален пример към обществото, че бизнесът е призван да помага в полза на обществото и най-вече на най-ценното – нашите деца“, се казва в официално писмо до банката от кмета на район „Нови Искър“ Даниела Райчева.

Служителите на банката традиционно участват в различни инициативи чрез благотворителен труд заедно със семействата си. През пролетта на тази година близо 200 служители на УниКредит Булбанк събраха около половин тон на Витоша в рамките на Третия зелен ден на банката. Бяха почистени местностите около хижа „Момина скала“ и хижа „Планинец“, както и бяха боядисани пейки и беседки около двете хижи. Децата на служителите активно се включиха в направата на къщички за птици, които след това поставиха на дърветата

През миналата година служителите почистваха местността близо до Драгалевския манастир на Витоша в подкрепа на Националната кампания „Да изчистим България за един ден“.

За първия проведен “Зеленият ден” през октомври 2011 г. УниКредит Булбанк беше отличена за „Доброволческа инициатива на годината“. Тогава 300 служители на банката и техните семейства засадиха 1 300 върби и още около 1800 лечебни храста зърнастец в Парк Витоша.

Инициативата “Зелен ден” е част от Националната зелена програма на УниКредит Булбанк, в рамките на която всяка година банката реализира еко проекти. При старта на програмата през 2008 г. бяха засадени близо 400 дка гори край Стара Загора и бяха възстановени над 30 км. основни туристически алеи във Витоша - от х. “Алеко” до с. Бистрица по Янчовска и Бистришка река.

През 2009 г. банката финансира възстановяването на еко пътека край село Борино, до скалния феномен Дяволския мост. През 2010 г. УниКредит Булбанк, заедно с Фондация Помощ за благотворителността в България, организира конкурс за еко проект, спечелен от Националната асоциация на парковете – така банката финансира с 5 хил. лв. купуването на фотокапани, с които да бъдат наблюдавани животинските видове и да бъдат очертани местообитанията им в шест парка.

Едновременно с това през 2011 г. банката започна и мащабна кампания за отказване от хартиените извлечения и замяната им с електронни. А за рекламните материали вече се използва само рециклирана хартия.

УниКредит Булбанк поетапно започна поставянето на стойки за колелета пред филиалите си, за да насърчи служителите да използват този начин на придвижване до работните си места.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, viki.davidova@unicreditgroup.bg

Екатерина Анчева, тел: 02/9264 963, ekaterina.ancheva@unicreditgroup.bg

Магдалена Иванова, тел: 02/9232 528, magdalena.ivanova@unicreditgroup.bg

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА