Дни на отворените врати в Участък „ Пожарна безопасност и защита на населението” (УПБЗН) – град Нови Искър послучай празника на пожарникарите 14 септември

 

Седмица преди официалният си празник - 14 септември  Участък „Пожарна безопасност и защита на населението„  /УПБЗН/ град Нови Искър към 02 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението„ /02 РСПБЗН/ организира седмица на пожарната безопасност. Жители и гости на Район "Нови Искър" ще имат възможност в седмицата от 09.09.2013 до 12.09.2013г. (включително) от 09.00-12.00 ч. и от 13.00-16.00 ч. да се запознаят с дейността на пожарникарите, функциите им и естеството им на работа. В седмицата на отворените врати гражданите ще имат възможност да се запознаят отблизо със специфичната и отговорна дейност на пожарникарите и да се запознаят отблизо с пожарната техника в участъковата пожарна служба. Основен акцент на инициативата ще бъде и демонстрация как се реагира при сигнал за произшествие и основните действия на пожарникарите при  гасене на пожари, както и оказвана не първа помощ и реакция при бедствена ситуация.

На 14 септември 1905 г. в София се организира първият пожарникарски събор. Инициатори на събора са пожарните командири Димитър Тролев, Георги Атанасов, Руси Кожухаров, Найден Николов, Тодор Боев. През 1995 г. датата 14 септември е обявена за професионален празник на българските пожарникари. Това става с решение № 385 на Министерски съвет на Република България. Традиционно с професионалния празник на пожарникарите ще стартира и Седмицата на пожарната безопасност. Тази година тя включва мероприятия, които са насочени основно към повишаване пожарната култура и информираност на българските граждани с дейността на българските пожарникари.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА