„Усмивки от София” – новата визитна картичка на нашата столица

50 деца на възраст от 4 до 14 години ще застанат пред фотообектива, за да представят своята любима забележителност от София 
    
   

Съвсем скоро София ще има своя нов представителен каталог, който ще носи заглавието „Усмивки от София”. Проектът се реализира по столичната програма „Европа” и предвижда участието на 50 деца на възраст от 4 до 14 години, които са ще застанат пред фотообектива, за да представят своята любима забележителност от София. 
   

Идеята е инициирана от „Сдружение Азбукари” и е продължение на фотоконкурса „Нашите слънца”, успешно осъществен и представен на фестивала ”Вярвам в теб”, проведен в края на септември 2012 г. с партньорството на Столична община. Новият проект включва участието на 50 деца, които със своите атрактивни и професионално направени фотосесии ще представят културно-исторически паметници, паркове, градини, църкви, любими улици и булеварди от столицата. Места, които са знакови за София и, които ще илюстрират интереса на децата към българската история. На финала фотосесиите ще бъдат обединени в пъстър каталог. Всяка фотосесия ще съдържа кратко описание на забележителността, която представя детето, а текстовете ще бъдат адаптирани и на английски език. По този начин, в лицето на нашите деца, София ще намери своя най-достоен посланик пред света. Заставайки в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 година, проектът по нестандартен начин ще покаже, че градът ни на първо място е извор на история, съчетан с модерна красота и приветливост. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА