Район „Нови Искър” и Българската федерация по крикет организират турнир по крикет „Хан Кубрат”

На 24 и 25 август ще се играят мачовете от първия по рода си турнир по крикет „Хан Кубрат”. Инициативата за организирането на тази поредица от спортни срещи е на районна администрация „Нови Искър” и Българска федерация по крикет. Мачовете ще се проведат под егидата на британския посланик Н. Пр. Джонатан Алън и кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева.

Откриването на турнира започва с мач между НСА Крикет клуб и Лондон Фиелдс крикет клуб на стадиона в село Кубратово. Мачът ще бъде в 35 оувър-а (части) с продължителност около 4 часа. Следващият мач между Лондон Фиелдс крикет клуб с тима на английския посланик.  

Организаторите от инициативния комитет обещават зрелищни мачове, изпълнени с драматизъм, които ще се проведат на високо спортно и културно ниво.

Крикетът е един нов за България спорт, наречен спорт на лордовете, където спазването на културно и спортсменско поведение е издигнато в култ. Нарушението на тези интелигентни правила се счита за недопустимо и подобни прояви се санкционират изключително строго. Обикновено грубите нарушители се отстраняват завинаги от този спорт и от участие във всичките негови организации.

Симеон Иванов

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА