Предстои провеждането на „Вечер на плетките” – част от проект „Традиции в съвременния град”


На 06 август 2013 г. от 18.00 ч. предстои провеждането на втората тематична вечер по проект „Традиции в съвременния град”. Тя ще бъде вечер на плетките и в нея участие ще вземат над 30 представители на пенсионерски клубове от район «Нови Искър» и София, които ще демонстрират техники за плетене на една и две куки, практикуващи се от поколения в този край. Инициативата цели запознаването на по-голям брой хора с традиционни за шопския бит и култура дейности, каквото е плетенето и предоставянето на възможността всеки, който пожелае да опита, напътстван от доброволец по проекта.

 

Събитието ще се състои пред Националния дворец на културата. «Вечер на плетките” е част от дейностите по проект «Традиции в съвременния град», който цели популяризирането на шопската култура и фолклор . На събитието ще присъства и госпожа Даниела Райчева – Кмет на Район „Нови Искър”. В програмата ще участват доброволци от район „Нови Искър” и София. 
   

Проект „Традиции в съвременния град” се реализира с финансовата подкрепа на Програма Европа, 2013 в подкрепа кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА