Отборът по крикет на НСА спечели Балкански турнир по крикет за клубни отбори

Отборът на Националната спортна академия спечели тазгодишното издание на Балканския турнир по крикет за клубни отбори – „София”. Състезанието се проведе на игрището на НСА, като участие в него взеха отборите на „Гимнастикос” от остров Корфу – меката европейския крикет, „Вардар” от Македония, отборът на град Габрово и представителният тим на НСА. Тези четири клуба са съставени от играчи, които са гръбнакът на националните отбори на страните участници.

 

Първата фаза на турнира, проведена в Румъния, бе спечелена от НСА. За да достигне до победата, нашият тим победи отборите на Унгария, Словакия и Румъния, с което ги извади от турнира. С тези две победи отборът от София се утвърди като лидер в този спорт на балканския полуостров.

 

Изненадата на турнира е младият състезател Симеон Иванов от село Житен, район „Нови Искър”, който отбеляза решаващите три точки във финалната среща срещу „Гимнастикос” Гърция за 18:15 при extra over. Това се случва, когато отборите завършат на равно (както в случая 171:171) в редовното време. За цената на тази победа може да се съди по факта, че на остров Корфу се играе крикет повече от 140 години. На този остров има седем големи лицензирани от Межуднародната крикет федерация игрища, а в нашата страна този спорт се развива от 2003 г.



Галерия със снимки от турнира ТУК 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА