Кметът Йорданка Фандъкова откри фотографска изложба по повод 135-годишнината от създаването на столичната пожарна

Фотоизложбата „135 години по-силни от огъня” е първото от поредица събития, посветени на годишнината. Експозицията от 28 платна е на Силва Тонева, фотограф любител . Подредената в откритото парково пространство в градинката пред „Кристал” изложба ще остане до 14 юли. Върху репортажните кадри, предоставени безвъзмездно от авторката, са запечатани моменти от ежедневието на столичните пожарникари и спасители. Инициативата се реализира със съдействието на Столичната община и е част от културния афиш, с който София кандидатства за европейска културна столица. 

Йорданка Фандъкова благодари на столичните пожарникари за професионализма и бързата реакция в кризисни ситуация и посочи съвместната работа между общината и пожарната служба като пример за сътрудничество в полза на гражданите.       

През миналата година Столичната община помогна за откриване на пожарна служба в район Нови Искър, а тази година на общински терен се изгражда пожарна в Люлин. Столичната община има спечелен проект от фонд „Земеделие” за създаване на три противопожарни кули в района на Витоша за ранно известяване и превенция. 

 

Информация: Пресцентър на СО

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА