A to JazZ Festival 2013 – America Latina

Пресцентър на СО

Третото издание на ежегодния джаз фест A to JazZ Festival 2013 – America Latina ще се проведе в Южния парк – втора част, зад басейна “Спартак”, на 28, 29 и 30 юни. Музикалното джаз събитие е посветено на едно от най-значимите течения в музиката – латино джаза, а на сцената му ще свирят световни величия – като двукратния носител на “Грами” Мишел Камило, саксофонистът на Тито Пуенте Мич Фромън, бразилската дива Жандира Силва, както и кубинските Dany Noel Latin Jazz Quintet. Организатори на “A to JazZ Festival 2013 – America Latina” са Фондация “A to Z” и Фондация „Америка за България”. 

Кулминацията в програмата на фестивала е присъствието на двукратния носител на „Грами” Мишел Камило и неговото трио. Аплодираният в най-престижните концертни зали по целия свят пианист ще гостува за първи път в България като хедлайнер на последната вечер – 30 юни. Пред родната публика виртуозът ще свири на най-големия концертен модел роял на “Стейнуей”, а изпълненията на триото ще бъдат подкрепени от българския биг бенд „Брас Асоциация“. Съвместният концерт на доминиканския пианист, американските музиканти и български артисти ще бъде уникално по рода си събитие, свидетелстващо, че музиката не познава етнически и географски граници, защото артистите всъщност никога не са се виждали.

За децата на София „A to JazZ Festival 2013 – America Latina” организира безплатни музикални класовете по ударни инструменти и латино танци, водени от перкусионистката Лили Йончева и салса педагога Алфредо Торес. Организаторите посочват, че местата са ограничени и желаещите да запишат децата си за участие в един от двата уъркшопа могат да го направят предварително на workshop@atojazz.bg, посочвайки име и фамилия на детето, годините му /задължително условие е навършени 7 години/ и желания уъркшоп. 

Образователната програма под надслов „Децата на София свирят и танцуват с A to JazZ" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2013 г. 

Допълнителна информация за артистите и програмата можете да намерите на www.atojazz.bg

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА