За четвърта година район „Нови Искър” награди пенсионери-самодейци

За четвърта поредна година районната администрация на Нови Искър награди пенсионерите, които развиват художествена самодейност в местните клубове. Събитието се организира от районната организация на Съюза на пенсионерите 2004 и район „Нови Искър” и премина под патронажа на кмета на района Даниела Райчева. Участие в програмата взеха 12 дружества с общо над 150 участника. 

Журито с председател Нели Мирчева – експерт култура в районната администрация, присъди приза в категория „Хорово пеене” на вълшебните гласове от певческа група „Втора младост” от село Локорско. Подгласници в тази категория останаха група „Детелини” от „Курило” и „Славейче” от с. Чепинци.

Другата силна категория с най-голям брой участници – „Дуети” бе спечелена от Славка Колева и Тотка Михайлова от ПД „Възраждане” от Световрачане. „Сребърните медали” отидоха при Славка Ангелова и Занка Петкова от Локорско, а бронзът остана за дуета Веселина Грозданова и Евдокия Богданова от културен клуб в кв. „Курило”.

При соловите изпълнения се отличи уникалния глас на Пролка Стоилова, която беше наградена с първото място, а нейна подгласничка остана баба Славка от Локорско.

В категория „Хумор и театър” безапелационно първото място грабнаха бабите от ПК в село Кубратово. Те спечелиха симпатиите както на журито, така и на публиката с незабравимата си интерпретация на битова сценка от родилното отделение на болницата.

Организаторите изказват своите специални благодарности на фирма „МатСтар”, която осигури награди за участниците в годишния преглед на художествената самодейност на пенсионерските клубове.

Галерия със снимки 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА