В Мировяне отбелязаха 1 юни с нестандартни игри и много лакомства за децата

Текст: НЧ „Христо Ботев – 1919”

На 1 юни - Международен ден на детето,  НЧ ”Христо Ботев -1919”, с. Мировяне  организира „Весел  детски празник и дискотека на открито за малки, големи и още по –големи момичета и момчета и техните родители”.

Празникът започна  с рисунки върху слънчевите личица на дечицата, като върху тях грейнаха образите на любими герои от приказките. Празникът беше наситен със  забавни  състезания. Едно от тях бе от типа „Нахрани другарчето”, като в него спечели този  отбор, в който детето успее най-бързо да изяде вафлата, която неговото другарче му подава със завързани очи. Очите на момчето, което подава вафлата също бяха завързани с кърпа. Официален гост на празника беше кметът на селото Йорданка Пенкова.

Най-забавна за всички малчугани беше играта „Къде е звънчето - къде е детето?”. В нея децата се нареждат в кръг, а в средата застава едно от по-големите от тях. Завързват  му се очите, а на друго дете се дава звънче. Кръгът се върти  леко. Детето разклаща звънчето, а задачата е по-голямото дете да открие своето другарче със звънчето. Организаторите от НЧ „Христо Ботев – 1919” бяха подготвили изненади и подаръци за всички деца, които взеха участие в празника, а той освен с лакомства завърши и с кръшно българско хоро.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА