Втора самостоятелна изложба на Ангелина Георгиева в ритуалната зала на район „Нови Искър”

Г-жа Даниела Райчева - кмет на район "Нови Искър" награждава Ангелина
 

Кметът на район „Нови Искър” – г-жа Даниела Райчева откри на 29 май 2013 г. една вълнуваща изложба живопис и иконопис в ритуалната зала на район „Нови Искър”. Събитието е част от изявите, включени в програмата на районния празник „Нови Искър пее и танцува” по повод 39 години от обявяването на Нови Искър за град.

По традиция в рамките на програмата на районния празник присъства рубриката „Време и личности”. До сега в тази рубрика сме представяли утвърдени автори, известни и в страната, и в чужбина - имена като Елена и Божидар Хаджистоянови, Лили Прокопиева, Никола Митов - Кумарицата и много други. Днес по инициатива и със съдействието на кмета на район „Нови Искър” сме поканили младата художничка, ученичка в Х клас на 170 СОУ „Васил Левски” – Ангелина Георгиева. Тя е първият млад талант, който участва в тази рубрика.

Ангелина Георгиева продължава да впечатлява с изключителен талант ценителите на изобразителното изкуство. Миналата година през м. май в тази зала открихме нейната Първа самостоятелна изложба – „Светът на животните през моите очи”. Тогава представихме първите стъпки в професионалното изкуство, първите търсения и решения на един млад и изключително талантлив автор. Нашата млада художничка владее два от основните видове изобразително изкуство – графика и живопис. Но днес тя ни изненадва с творчество в една напълно нова сфера – иконопис. Иконата и живописта са два различни свята. Откриването на истинския път в иконописта за съвременния иконописец е много трудна задача и ние най-искрено й пожелаваме тя да го намери.

Нашата млада авторка е мислещ и можещ човек, който много сериозно е тръгнал по пътя на творческите върхове. Щастливи сме да бъдем организатори и домакини на тази Втора самостоятелна изложба защото творбите представени в нея бележат следваща крачка в развитието на Ангелина Георгиева като творец.

Професионално представяне на нашата млада авторка направи известната наша художничка-приложник – Лили Прокопиева.

Пожелаваме на Ангелина Георгиева да продължава уверено напред по пътя на големите художници, да открива още много изложби и да бъде търсен автор и от наши и от световни галерии.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА ИЗЛОЖБАТА (ТУК)

Нели Мирчева

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА