Седмокласничка от Чепинци спечели престижен конкурс на сп. Forbes и фондация „Заедно в час”

Мечтателно, забавно, мултифункционално, различно и космическо е училището на бъдещето според съвременните деца. Така над 100 ученици от 5 до 10 клас, участници в конкурса на сп. Forbes и фондация „Заедно в час”, виждат образователната институция след години. Това бъдещо училище трябва да подтиква към креативност, да дава сигурност и подкрепа.

Голямата награда – почетна грамота и ваучер за закупуване на ученически пособия отиде при 12 годишната Донка Пенева от с. Чепинци. Нейното училище-университет от 2035 година се нарича „Заедно в бъдещето”. „Най-уникалното е, че записването тук е свободно. Дори хора с физически или умствени увреждания намират своето място. Всеки се обучава според своите възможности и интереси, пише в есето си Донка. „Зданието се намира извън София, на една зелена поляна, която ухае на безброй цветя и окосена трева.”, продължава отличената седмокласничка.

В края на март престижното бизнес издание и фондация „Заедно в час” провокираха деца от цялата страна да представят своята креативност и своите идеи за училище на бъдещето. Участие взеха общо 45 проекта на ученици на различна възраст от 5 до 10 клас. Сред предложенията имаше есета, картини, плакати, макети, мултимедийни презентации, видео клипове, стихотворения, и дори комикс и песен.

Госпожица Пенева е оптимист за бъдещето и при получаването на отличието си споделя, че ще бъде още по-радостна, ако мечтата й се осъществи. Нейното пожелание към всички е да бъдат смели „винаги да преследват мечтите си”.

Есето, с което Донка Пенева от село Чепинци спечели първо място може да видите ТУК.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА