Предстои 16-то издание на Традиционното Софийско велосипедно шествие през май

30 май – това е датата, на която ще се проведе 16-тото издание на традиционното Софийско велосипедно шествие. Сборен пункт за стартиране на шествието ще бъде централния вход на Южния парк при бул. „Витоша” точно в 18.00 часа. Велошествието ще бъде поведено от холандският посланик в България Н. Пр. г-н Карел ван Кестерен. Датата (30 май) не е избрана случайно – това е Световния ден за ходене на работа с колело!

Какъв ще е маршрутът тази година?

Стартира се от входа на Южен парк София /бул. Витоша”, продължението е  по бул. „Пенчо Славейков”, а след това по бул. „България“ – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (велоалеята) – ул. „Оборище“ – ул. „Черковна“ – ул. „Попова шапка“. Велошествието ще завърши на Търговски център на бул. „Ситняково”.

Финалът на шествието ще бъде и финал на кампанията на сдружение „Велоеволюция” -„До работа с колело“. Тя стартира в началото на месец май, като целта беше да се стимулират служители и фирми да използват велосипеда като транспортно средство до работа. Към този момент броят на регистрираните велосипедисти е 366, а компаниите, които се включиха в нашата инициатива са 50.

И тъй като „бъдещето е в ръцете на младите“, мисията на традиционното майско велошествие този път е и благотворителна. Всеки който желае може да помогне на организаторите за събирането на средства за изработването и поставянето на вело-стойки в училищата в София.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА