Състезател от Нови Искър спечели сребърен медал от републиканското първенство по карате

Павел Стоянов от спортен клуб Левски Спартак и президент на карате клуб „Щит“ Нови Искър стана вицерепубликански шампион в дисциплина "кумите", категория до 84 кг. на републиканското първенство в Троян. Състезателят родом от град Нови Искър успя да сребърният медал в категория сред конкуренцията на още 16 състезатели от цялата страна и след наскоро отшумяла контузия.

 

Републиканското първенство по Карате-до за жени и мъже се проведе в Троян на 25. февруари в спортна зала "Чавдар". В състезанието участваха 91 състезатели от 36 клуба от цялата страна. Медалът, който извоюва Павел е неговия трети пореден сребърен медал от републиканско първенство.

 

Първата среща за Стоянов беше спечелена служебно след неявяване на неговия противник. Последваха серия от победи, като тази с 4:0 над Венцислав Божев на четвърт финала и победа с 3:2 над миналогодишния шампион в категория до 84 килограма – Радослав Пенов. В спора за златото младата надежда в каратето изгуби от Силвестър Гьолски от НСА с 3:2 при спорно съдийство.

 

В отборното класиране тимът на Левски Спартак, за който се състезаваше Стоянов остана на трето място. В момента състезателя от Нови Искър се подготвя за световното първенство в Париж, което ще се проведе през ноември.  

Павел Стоянов (първият отляво-надясно) на подиума при награждаването

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА