Курило чества с празничен концерт "Честито Възкресение Христово"

По стара традиция на третият ден на Великден се празнува събора на квартал Курило. Читалище „Христо Ботев” възстанови тази традиция от 1989 година. На 7 май 2013 г. на площада в центъра на квартала се отпразнува празник, който традиционно събира стотици жители и гости на район „Нови Искър”. Отец Георги направи празничен водосвет за здраве и благоденствие на населението.

Г-жа Даниела Райчева - кмет на район Нови Искър поздрави присъстващите с пожелания за здраве и дълголетие, както и с пожелание още дълги години тази хубава традиция да се запази и всяка година на третия ден от Великден жители и гости на района да се събират на централния площад в Курило.

Концертната програма откриха децата от школата по народни танци с художествен ръководител Илияна Петрова - солистка на Националния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев". Последваха изпълнения на клуба по народни танци с ръководител Нели Гаганелова , които за последния месец спечелиха две първи места на фестивали. Изпълненията на женска вокална група "Омайни гласове" и мъжката група за изворен фолклор при читалището с ръководител Елена Божкова -солистка на Мистерията на българските гласове взривиха публиката.

Гости на събора бяха изпълнители от танцова формация "Има Нема" с ръководител Ружа Пенева. Бяха направени демонстрации от карате клуб „ЩИТ” с ръководител Павел Стоянов. Празника завърши с изпълнения на оркестъра "Трите смока" и буйни кръшни хора. До късно вечерта площада се огласяше от  смях и песни.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ СЪБОРА 

Антоанета Веселинова 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА