Вторият Sofia Contemporary подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на културата, създавайки иновативни културни събития

Информация и снимка: Пресцентър на Столична община

Второто издание на международния фестивал за съвременно изкуство Sofia Contemporary се провежда в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019г. и стимулира създаването на иновативни културни събития.”Това каза ръководителя на проекта Светлана Ломева. Проектът „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary и Фестивал на открито в Западен парк” се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие”.    

Второто издание на фестивала е под мотото "Близо, по-близо, заедно - упражнения по съжителство". Куратор е Овюл Дурмушоглу. 

На специална пресконференция на 23 април в Дом на културата „Средец” бе представена американската художничка Лиз Маджик Лейзър, която избра реч на съвременен български политика за своята арт-акция в програмата на второто издание на фестивала. Арт-акцията на американската авторка се казва The Digital Face (“Дигиталното лице”). Лиз Меджик Лейзър привлече вниманието на публиката с пърформанса, в който интерпретира две речи - на американските президенти Джордж Буш Старши и Барак Обама. 
   

Пърформансът The Digital Face, “Дигиталното лице” на американската художничка Лиз Маджик Лейзър е част от основната програма на второто издание на международния фестивал за съвременно изкуство Sofia Contemporary. 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА