Доброславци ще чества празника „Пъстър, пъстър Великден, весел, весел Гергьовден”

Народно читалище ”Пробуда-1921” Доброславци и Кметство Доброславци Ви канят на празника”Пъстър,пъстър Великден,весел,весел Гергьовден”,който ще се проведе на 6 май 2013г. от 11,00ч. на новопостроения манастир „Св. 40 мъченици” Доброславци.

В празничната програма ще се включат фолклорни певчески и танцови колективи,които  ще представят колорита и богатството на българския фолклор.Ще бъде отслужена празнична Св. Литургия.500 писани великденски яйца ще бъдат раздадени на публиката,а малки и големи ще имат възможността да участват в конкурс за най-здраво писано великденско яйце.

Манастирът „Св. 40 мъченици” е осветен от Знеполския епископ Йоан през миналата година.Той е въздигнат само за две години  изцяло с дарения.Новопостроеният храм възкресява духа на средновековна обител,която се е издигала на същото място през 14-ти – 15-ти век. и е била част от  комплекса на Софийската” Мала Света гора” от Второто българско царство. От стария доброславски манастир са останали само фрагменти от стени,които са археологически паметник на културата и се пазят като реликва.Местните хора се надяват близостта,красивата природа и изглед към Столицата да превърнат новия храм в притегателно място за отдих и туризъм.     

Събитието се провежда със съдействието на Столична община – Програма”Култура”,в подкрепа на кандидатурата на София за „Европейска столица на културата” през 2019г.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА