Две училища от район „Нови Искър” взеха участие в тазгодишното състезание „Млад огнеборец”

Младежките противопожарни отряди на 170 СОУ „Васил Левски” и 171 ОУ „Стоил Попов” взеха участие в районното детско състезание „Млад огнеборец”. Надпреварата се организира от 02 РСПБЗН и 09 РСПБЗН, като в нея взеха участие  11 училищни отбора, съставени от по 10 деца, представители на столичните  райони „Нови Искър”, „Надежда”, „Сердика”, „Люлин”, „Връбница” и „Банкя”. Домакин на състезанието за бъдещи колеги на смелите огнеборци беше стадион „Локомотив”.

Учениците от 171 ОУ „Стоил Попов” се класираха на четвърто място, а децата от 170 СОУ „Васил Левски” две позиции след тях като заеха шестото място.

Програмата на районното състезание „Млад огнеборец” цели повишаване на противопожарната култура на подрастващите и изграждане на умения за действия в кризисни ситуации и се осъществява с активното съдействие на училищните власти.

Традиционно състезанията  се провеждат в дисциплини, регламентирани в Правила за провеждане на състезания на МПО “Млад огнеборец”, а именно:

   1. Бойно разгръщане на състезателна пътека

    2. 400 м щафетно бягане с препятствие

Всички деца, участващи в състезанието, получиха  подаръци – раници и топки, както и закуски и напитки, връчени лично от комисар Стоян Василев, началник на 02 РСПБЗН. Организаторите  връчиха почетни   грамоти за участие на всички отбори. Състезателите от отборите, класирани на първите три места, получиха  медали, а отборите – призови шампионски купи.

Излъченият в комплексното класиране отбор – столичен първенец ще представи гр. София на Републиканските състезания на младите огнеборци, провеждани досега ежегодно в курорта Албена. Отборът – републикански шампион ще защитава знамето на България на Международни състезания и на други форуми на международно ниво.

Статутът на младежките противопожарни отряди е утвърден по инициатива на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, съвместно с МОН.

Организират се ежегодни републикански състезания, предшествани от районни и областни и накрая - един есенен турнир. А в състезателния календар на Международната асоциация на пожарните и спасителни служби (CTIF) България участва от 2001 година.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА