Читалището в Доброславци с дарение на нови книги

22 тома световна класика е най-новата придобивка за библиотеката на читалище „Пробуда” в село Доброславци. Инициативата за дарението е на столичния район „Нови Искър” и сдружение „Епископ Йосип Щросмайер”. Събитието съвпадна и с празника Благовещение и настъпването на астрономическата пролет. По този повод ръководството на местното училище беше подготвило богата празнична програма, основен акцент в която бяха сцени с пресъздаване на народните обичаи свързани с празника.

Акцията за дарение на книги за библиотеката съвпадна и с деня, в който първолаците от близкото 179 ОУ „Васил Левски” получиха своите първи читателски карти. Заредени с ентусиазъм за четене на приказки и получаване на нови знания те избраха своите първи книжки.

В обръщението си към гостите представителят на сдружение „Епископ Йосип Щросмайер” г-н Трифон Павлов заяви, че читалищната институция е основата за изграждане и съхранение на българската култура през вековете и призова събралите се гости активно да помагат за нейното опазване и развитие.

Дарителската акция е втората поредна инициатива, която район „Нови Искър” и сдружение „Епископ Йосип Щросмайер” организират. За читателите на в. „Софийски вестник” припомняме, че първата дейност в тази обща инициатива беше дарението на 22 тома световна класика за читалищната библиотека в квартал Курило. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА