Певица от Нови Искър спечели първо място на престижен фолклорен фестивал

Шопската певица от Нови Искър Елена Илиева спечели златен медал в Националния фолклорен конкурс Орфеево изворче. Музикалното събитие се проведе между 22 и 24 март тази година в Драматичен театър „Гео Милев” - Стара Загора.  За да достигне до първото място във възрастова категория V Елена се пребори с още близо двеста участника.

Форумът предоставя възможност за изява на талантливи деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство и съдейства за запазване и обогатяване на българската национална култура. Участниците в конкурса се състезават в шест възрастови групи, в две категории - професионална и любителска. 

Конкурсът е организиран от Национален музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче” със съдействието на Община Стара Загора, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на културата, „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив”, „Тракийско дружество Одринска епопея” и Държавна Опера - Стара Загора.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА