Главният архитект на Нови Искър участва в открит урок в 171 ОУ „Стоил Попов”

 

Главният архитект на район „Нови Искър” арх. Станислав Михайлов проведе открит урок с децата от 3 А клас на 171 ОУ "Стоил Попов". Темата на заниманието бе "Градско зониране – как се формира съвременният град". Над 25 деца дискутираха заедно с арх. Михайлов актуални въпроси, отнасящи се до разположените на различните видове сгради в един град, как се зонира града, какво е благоустройство и защо един град се нуждае от повече зелени площи.


Откритият урок е част от модул "Моят град" по програмата на Junior Achievement за СИП по предприемачество в начален курс. 171 ОУ "Стоил Попов" е първото училище в район Нови Искър, което въведе този предмет в своята програма. Сред основните цели и задачи на програмата са изследване на възможностите за кариера и взаимовръзката на различните отрасли в града. Програмата разглежда типичните производства и услуги, които могат да бъдат намерени във всеки град, и вида работници, който изискват. Учениците научатват как да прилагат уменията си на работното място и как с работата си допринасят за развитието на града. Методологията на програмата включва комбинация от традиционната теория в съчетание с практически упражнения, подпомагани от компютърен софтуер и присъствието на доброволни консултанти от общинската администрация и бизнеса. Упражненията включват: дискусии, игри, прожектиране на видео филми, творчески задачи, тестове, анкети, работа в екип и игри по роли.


През миналия месец децата от 171 ОУ участваха в направата на своя училищен вестник с помощта разследващия журналист от вестник "24 часа" Алексения Димитрова.

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ОТКРИТИЯ УРОК

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА