Кметът на София посети открит урок по обучение и превенция на учениците при възникване на природни бедствия

За осигуряване на превенция за наводнения Столична община изпълнява програма за почистване на критични участъци на речните корита, както и реконструкция на язовири и изграждане на речни диги, каза кметът Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова с деца от 170 СОУ "Васил Левски"
 

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети открит урок в 170 СОУ „Васил Левски”. Това бе първият от поредица, които Столична община организира с цел обучение и превенция на учениците при възникване на природни бедствия. На събитието присъства и районния кмет Даниела Райчева, Красимир Димитров – директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност” и Мария Минчева – Дирекция „Образование”.

Екип на дирекция Обществен ред и сигурност на Столична община, както и на Общинска полиция, СПБЗН и СДВР взеха участие в теоретичните и практически занятия. 

В рамките на един учебен час учениците научиха какво трябва да правят при възникване на наводнение. Доброволец от общинското доброволно формирование сподели своята мотивация и опит да участва в дейности за защита при природни бедствия.

След сигнал за наводнение, подаден от Националната система за ранно предупреждаване и оповестяване, се проведе и евакуация на всички ученици в двора на училището.

За осигуряване на превенция за наводнения Столична община изпълнява програма за почистване на критични участъци на речните корита, както и реконструкция на язовири и изграждане на речни диги, каза кметът Фандъкова.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА